Samenvatting denktank Recreatie 24 april jl.

Door: Wilma van Osch (foralid Recreatie)

“24 April werden we met de “Denktank” weer gastvrij ontvangen bij Manege HSV De Paardenvriend in Reuver.

Diverse onderwerpen kwamen aan de orde. We hebben de nieuwe website www.buitenrijden.nl bekeken. Deze is live gegaan, weliswaar in bèta versie maar het geeft wel een idee van wat het moet worden. Een site waar erg veel voor de recreatieve ruiter op te vinden is zoals onder meer een kalender, buitenritten, tips, het paardenwelkom-label etc. Het paardenwelkom-label is nader toegelicht. En tips voor evenementen zijn genoemd.

Vervolgens hebben we besproken waar en hoe de de KNHS iets voor de recreant kan betekenen. De KNHS werkt mee in het toekennen van materialen, diensten en subsidies. We hebben lijsten gemaakt van 3 pakketten die de KHNS wil verstrekken en besproken hoe deze het beste eruit kunnen zien. Ook is besproken wanneer een organisatie hiervoor in aanmerking komt. Er werd aangegeven aan welke diensten behoefte is. Dit zal teruggekoppeld worden. Dan het punt: subsidie. Er waren diverse organisaties die een aanvraag ingediend hadden. Deze kwamen uit nagenoeg dezelfde regio. Hopelijk ontvangen we volgend jaar ook aanvragen uit andere gedeeltes van Limburg. In overleg is bepaald dat in 2019 een gedeelte van de subsidie gaat naar:
– Paardenzegening 28-4-2019 Ruiterclub Lottum te Lottum
– Ride&Run 2-6-2019 RSV Haelen te Kronenberg Grandhorse
– Recreatie dag Horst 29-06-2019 Ruitersport Wittenhorst te Horst Kasteelse bossen
– Passie voor Paard 20-7-2019 Stichting Ruiterbelangen Sevenum te Kronenberg
We hopen dat dit kan bijdragen aan het organiseren van een succesvol evenement. Tenslotte hebben we de website: KNHS Limburg bekeken en besproken hoe deze geoptimaliseerd kan worden.

Het was prettig om mondeling de motivatie van de aanvraag voor subsidie te horen. Ondanks dat de opkomst minder was, waren er vele nieuwe en originele ideeën om dichter bij de recreatieve ruiter en evenementen te komen. Stof genoeg om weer enthousiast verder te gaan. Graag zien we ieder die zich aangesproken voelt, vragen heeft of zin heeft om mee te denken over paard en recreatie bij de volgende “denktank”.

Houd Facebook in de gaten… hier verschijnt de volgende uitnodiging!”