Wedstrijdkalender en selectieprocedure

Wedstrijdkalender Indoorseizoen 2021-2022 (update 28 nov. 2021) 


Bixie indoor 2022 (voor de selectieprocedure klik HIER)

2 januari 2022 te Helden

6 februari 2022 te Velden

19 februari 2022 te Horst

Finale zondag 20 maart 2021 te Velden

Selectieprocedure indoor 2021-2022 paarden/pony’s – springen/dressuur                                                           
 1. Het aantal selectiewedstrijden wordt door de Regio bepaald, met inachtneming van de (kampioenschaps-)reglementen van de KNHS (klik HIER).
 2. In de Regio zijn van 1 oktober 2021 t/m 31 december 2021 (dressuur) en van 1 oktober 2021 t/m 9 januari 2022 (springen) selecties,      De 4 beste selectiewedstrijden tellen voor afvaardiging naar de Regiokampioenschappen. De selecties vinden indoor plaats in accommodaties met goede bodems, dit voor welzijn van het paard. Voor springen is vereist een wedstrijdring van minimaal 1200 m2 en losrij van minimaal 800 m2, voor dressuur een wedstrijdring van minimaal 20×60 en losrij minimaal 20×40.
 3. Als er twee proeven uitgeschreven worden, telt alleen de eerste proef/rubriek voor plaatsingspunten.
  AANPASSING 16 okt. 2021: Bij meerdaagse wedstrijden met dezelfde klassen/rubrieken op vrijdag, zaterdag en/of zondag telt de eerste proef/rubriek op zaterdag of zondag (sowieso niet op vrijdag). Bv. als de klasse B en L zowel op vrijdag als zaterdag zijn, telt de zaterdag voor selectie. Zijn deze zowel op vrijdag én zondag, telt de zondag. Idem voor zaterdag én zondag, dan telt de zaterdag. Als een klasse/rubriek alleen op vrijdag wordt verreden telt deze uiteraard wel voor selectie.
 4. De organisatie dient duidelijk te vermelden op het vraagprogramma welke wedstrijd telt voor selectie. In MIJNKNHS geeft de organisatie dit aan bij de wedstrijd.
 5. Dressuur: De beste combinatie krijgt 1 plaatsingspunt, de volgende 2 enz.
  Springen: De strafpunten van het eerste parcours zullen als selectiepunten meegenomen worden, niet de plaatsing.
 6. Als een rubriek wordt verdeeld over verschillende groepen/ringen worden de plaatsingspunten per groep/ring toegekend.
 7. De indeling van klassen en categorieën van een selectiewedstrijd dient gelijk te zijn aan de indeling die bij de landelijke KNHS-kampioenschappen
  wordt gehanteerd.
 8. Bij uitsluiting van een combinatie bij springen of dressuur en bij vrijwillig het parcours of de dressuurring verlaten, krijgt de combinatie code 99.
 9. Bij gelijk aantal punten in de dressuur krijgt de combinatie ook een gelijk aantal plaatsingspunten, tenzij er een ex aequo regeling geldt.
 10. Indien bij het opmaken van de eindstand voor de selectie, blijkt dat er combinaties zijn met een gelijk aantal plaatsingspunten, wordt indien noodzakelijk geloot op een door het Regiobestuur te bepalen wijze.
 11. Het M, Z en ZZ bij het springen paarden kent een vrije inschrijving voor de regiokampioenschappen. Z-pony’s springen en dressuur kent ook een vrije inschrijving.
 12. Deelname aan selectiewedstrijden is altijd mogelijk mits men zich tijdig heeft ingeschreven voor de sluitingsdatum van de betreffende wedstrijd. De organisatie kan besluiten om de wedstrijd eerder te sluiten dan de sluitingsdatum als het programma vol is.
 13. Indien de ringen op de kampioenschappen niet vol zijn, heeft de Regio de mogelijkheid om combinaties af te vaardigen met minder gereden selectiewedstrijden. Iedereen moet tenminste één selectiewedstrijd gereden hebben, tenzij artikel 10 van toepassing is.
 14. In situaties waarin dit reglement niet voorziet, beslist het Regiobestuur.

Bij vragen  kan contact opgenomen worden met het wedstrijdsecretariaat

ws-knhsregiolimburg@kpnmail.nl.

Wedstrijdkalender en selectieprocedure

Wedstrijdkalender Outdoorseizoen 2021 (update 20 april 2021)

Outdoorkalender 2021

Procedure Outdoorseizoen 2021

We hopen dat we in het outdoor-seizoen weer volop wedstrijden kunnen organiseren en mogen genieten van onze mooie sport.

De KNHS is momenteel druk doende met een lobby om de Corona-beperkingen op onze sport, die niet tot de contactsporten behoort, sneller te versoepelen. Als dat lukt kunnen onze wedstrijdruiter binnenkort weer aan (of in) de bak.

De procedure voor het aanvragen van indoorwedstrijden is gewijzigd. Verenigingen die al de wedstrijd hebben doorgegeven per mail, moeten deze ook via deze procedure aanvragen!

Aanvragen wedstrijd:

 • VIA MIJNKNHS  kun je de wedstrijd aanmaken (zie deze link voor de instructie)
 • Als Regio hebben we dan een totaaloverzicht van alle aangevraagde wedstrijden
 • In de kalendervergadering met de organiserende verengingen kunnen nog wijzigingen volgen. Afhankelijk van de ontwikkelingen van de beperkingen, plannen we deze vergadering.
 • De KNHS verwerkt deze wijzigingen en zet de wedstrijd in concept klaar voor de organisatie
 • De vereniging kan de wedstrijd verder afmaken.

Bij vragen over de nieuwe procedure kan contact opgenomen worden met Marjo Jeurissen via secretariaat@knhsregiolimburg.nl.