Samenvatting denktank Recreatie 13 februari jl.

Door: Wilma van Osch

13 februari jl. was de 2e Recreatie Denktank Limburg. We waren te gast bij Manege HSV de Paardenvriend te Reuver.

De 2 belangrijkste onderwerpen waren:
-Hoe is de stand van zaken betreft de ruiter- en menpaden in Noord- en Midden-Limburg en hoe kunnen we ervoor zorgen dat ieder van de bossen kan blijven genieten?
-De KNHS is er voor subsidie en goederen om de organisatoren tegemoet te komen.

Punt 1: Onze gastspreekster Nikolien van Isterdael (foto) van: Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft ons op de hoogte gebracht van de stand van zaken wat betreft de paden voor ruiters en menners in Noord- en Midden- Limburg. Er zijn inmiddels een aantal vrijwilligers die de taak op zich hebben genomen om deze paden te controlen en evt. te melden als hier onderhoud nodig is.

Punt 2: Ondersteuning KNHS voor recreatie: KNHS stelt elk jaar subsidie en promotiepakketten voor recreatie beschikbaar. Ze ondersteunen de recreant met lidmaatschap (zie site). Er was interactie over het onderwerp. Hoe komen deze middelen op de juiste plaats bij de recreant. Hier wordt de volgende keer weer aandacht aan besteedt.

Het was een prettige sfeer waarbij iedereen betrokken was en afspraken zijn gemaakt.

Vragen waar de avond mee afgesloten werd:
-Zijn er vrijwilligers die een route willen controleren?
-Vrijwilligers die aanspreekpunt willen zijn in hun regio of gemeente voor diegene de routes controleren/zorgen dat evenementen op de kalender komen en ondersteund worden waar mogelijk/kort lijntje naar Denktank recreatie Limburg.
-Zijn er evenementen die in aanmerking komen om nog op de kalender gezet te worden of die ondersteuning middels subsidie willen vragen.

Graag tot de volgende keer!

Groet,
Wilma van Osch
Denktank Recreatie