Verkorte opleiding tot Aspirant Instructeur

Op de locatie van Equestrian Centre de Peelbergen kunnen ruiters die minimaal Z-geklasseerd zijn in de disciplines dressuur of springen, een verkorte opleiding tot Aspirant Instructeur Allround volgen. Middels vrijstellingen is het opleidingstraject verkort van zes naar ongeveer drie maanden. 

Beschikbaarheid van voldoende deskundige en bevoegde instructeurs in de regio is van groot belang voor de ontwikkeling van de paardensport. In Limburg zijn ten opzichte van andere provincies minder instructeurs bevoegd en wij zien uitdagingen en kansen voor het verbeteren van het lesaanbod in de regio. Instructeurs spelen daarin een hele belangrijke rol. De Stichting Limburg Paardensport faciliteert daarom in samenwerking met de KNHS en CITAVERDE College nu allereerst een verkort opleidingstraject speciaal voor ruiters die minimaal Z-geklasseerd zijn in de disciplines springen of dressuur.

Bij voldoende deelname start het verkorte opleidingstraject Aspirant instructeur in oktober. De planning van de cursusdagen ziet er als volgt uit:

– Dinsdag 13 oktober – Startdag met uitleg van de opleiding en theorie

– Dinsdag 27 oktober – facultatief theorie en praktijk

– Dinsdag 24 november – theorietoetsen en portfolio inleveren

– Dinsdag 12 januari – eventuele herkansing theorietoetsen

– Dinsdag 26 januari – praktijktoetsen

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-instructeursopleidingen: https://www.knhs.nl/instructeurs/ en meld je aan via academy@knhs.nl. De organisatie is in handen van de KNHS en daar kun je terecht met al je vragen. De deelnamekosten bedragen € 575,-. Bij voldoende deelname zullen ook vervolgopleidingen aangeboden gaan worden.