Paardensport hard getroffen door nieuwe harde lockdown

Vanaf zondagochtend 19 december 5.00 uur ’s ochtends geldt in Nederland een harde lockdown. Er zijn grote zorgen om de nieuwe omikronvariant die veel besmettelijker lijkt dan de deltavariant. Belangrijkste overheidsmaatregel voor de sport is dat binnensportlocaties dicht moeten. Sporten en dus ook paardrijden op buitensportlocaties is toegestaan van 5.00 tot 17:00. Wedstrijden, met uitzondering van topsport, zijn zeer zeker niet toegestaan!!

Door de harde lockdown kunnen zeker t/m 14 januari geen (selectie)wedstrijden plaatsvinden. Grote onzekerheid of de Regiokampioenschappen die vanaf 21 januari 2022 zouden moeten plaatsvinden in Panningen (dressuur Paarden en springen Paarden/Pony’s) en Nederweert (dressuur Pony’s) kunnen doorgaan en zoja in welke vorm. Wij houden rekening met het ergste. Maar gelukkig kunnen we nog wel rijden en verzorgen. Vanwege het welzijn van de paarden, zijn paardensportaccommodaties daarom aangepast open voor de verzorging en het bewegen van paarden. Dit betekent dat paarden op een binnenaccommodatie te allen tijde verzorgd en individueel gereden moeten kunnen worden.

De harde lockdown geldt in ieder geval t/m 14 januari. Tot die tijd is er onzekerheid alom. Mocht er nieuws te melden zijn, dan krijgt u direct de noodzakelijke informatie via onze website en de website van de KNHS.

Sterkte voor iedereen tijdens deze lockdown en blijf gezond.

Ondanks alles wensen wij jullie toch fijne feestdagen.

Namens het bestuur KNHS Regio Limburg,

Hans sterk/Voorzitter