Regiokampioenschappen indoor 2020/2021

Beste ruiters,

Tot de volledige lockdown van 14 december stonden onze regiokampioenschappen Indoor nog gepland op de daarvoor gereserveerde dagen in januari en februari 2021. Mede als gevolg van de maatregelen zijn de kampioenschappen dressuur paarden en pony’s sowieso niet meer te realiseren in januari. Dit komt mede door de té korte voorbereidingstijd voor de organiserende vereniging(en). Maar omdat de nationale kampioenschappen in Ermelo zijn verschoven, hebben wij ook meer tijd gekregen. Maar of dat genoeg zal zijn weten wij niet. Op dit moment is namelijk het nog niet zeker hoe de situatie er vanaf 19 januari uit gaat zien. Onzekerheid alom.
Wij begrijpen maar al te goed hoe het is om geen wedstrijden te kunnen rijden. Gelukkig is het paardrijden in het kader van paardenwelzijn, hoe beperkt ook, nog steeds mogelijk.
Hoewel wij nog steeds uitgaan van de mogelijkheid om toch nog een regiokampioenschap Indoor voor onze wedstrijdruiters te mogen organiseren, kunnen wij niet vóór 12 januari 2021 vertellen óf en zo ja waar en wanneer dit kampioenschap zal plaatsvinden. En dan moeten we ook nog steeds verenigingen bereid vinden die dit kampioenschap onder beperkende omstandigheden willen en kunnen organiseren. Zonder de inkomsten van horeca en sponsoren staat geen enkele vereniging te popelen om veel tijd en energie te steken in de organisatie van een dergelijk evenement. Het alternatief om het kampioenschap dan volledig te financieren door de regio, trekt wel een hele grote wissel op ons vermogen. Kortom, staan we samen voor een aantal grote uitdagingen.
Maar, één ding is wel zeker: indien er ook vanaf 19 januari nog steeds geen ‘normale’ wedstrijden verreden kunnen worden, zullen de regiokampioenschappen Indoor zeer waarschijnlijk geen doorgang vinden. Dat zou voor iedereen een enorme teleurstelling zijn, maar wij kunnen helaas geen ijzer met handen breken. We blijven met jullie hopen op een goede afloop. Vanaf 12 januari weten we meer en zullen jullie weer informeren.

Bestuur Regio Limburg