Beoordelings- en meetmomenten vanaf 1 juni mogelijk

Vanaf 1 juni is het mogelijk om beoordelings- en meetmomenten te organiseren. De sportaanbieder die een beoordelings- en meetmoment wil organiseren kan dit evenement via MijnKNHS aanvragen. De Regio Limburg zal de aanvraag via MijnKNHS volgens de huidige procedure accorderen.
Enkele voorbeelden van beoordelings- en meetmomenten:

19-20-21 juni RV Sportvrienden Bocholtz
21 juni RSC Cadans Venray
28 juni PC Lottum-Lottum
12 en 17 juli RV Ons Genoegen Heijen
18 en 19 juli RV Sportvrienden Bocholtz

Helaas zijn alle KNHS wedstrijden tot en met 1 september 2020 afgelast.

Volg via de link in onderstaand bericht de laatste informatie en beschikbare protocollen omtrent het coronavirus.

Beoordelings- en meetmomenten

Tot 1 september zijn wedstrijden/competities verboden. Met de maatregelen vanuit de overheid is het wel mogelijk om activiteiten te organiseren. Er mag geenszins sprake zijn van een wedstrijd, dit wil zeggen geen klassement/ranking en geen prijzen, maar wel een individuele beoordeling welke voor winstpunten in aanmerking kan komen. We gaan deze activiteiten beoordelings- en meetmomenten noemen.

 

Om deze beoordelings- en meetmomenten mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van de bestaande infrastructuur omdat die goed functioneert. Daarnaast geeft dit de mogelijkheid om als KNHS regie te houden en de activiteiten voor winstpunten te laten tellen. De KNHS-wedstrijdkalender is omgedoopt tot de KNHS kalender. Alle reeds goedgekeurde vraagprogramma’s van wedstrijden tot 1 september zullen door ons geannuleerd worden. Dit doen we enerzijds omdat dit wedstrijden zijn en die dus niet zijn toegestaan, maar anderzijds ook voor het overzicht. Deelnemers moeten zich onder de nieuwe voorwaarden inschrijven voor een activiteit.  

Sportaanbieders die een beoordelings- of meetmoment willen organiseren kunnen deze, vanaf dinsdag 26 mei 13u, via Mijn KNHS aanvragen**. Deze worden (zoveel als mogelijk) op basis van de bestaande kalenderprocedure door de regio/ het mendistrict in behandeling genomen. Wel vragen we de regio’s/mendistricten coulant om te gaan met het aantal activiteiten op dezelfde datum. Wij verwachten dat vanwege alle voorzorgsmaatregelen en voorschriften het aantal deelnemers aan deze activiteiten lager zal zijn dan op een reguliere wedstrijd. Activiteiten zijn kleinschaliger dan gebruikelijk en als er op meerdere locaties activiteiten zijn, blijven de reisbewegingen ook beperkt.

 

Richtlijnen RIVM en voorschriften lokale overheid

Voor alles geldt uiteraard dat de RIVM-richtlijnen in acht genomen moeten worden en dat de lokale overheid (gemeente) uiteindelijk leidend is of iets wel of niet is toegestaan. Om die reden kunnen er regionale verschillen ontstaan omdat iets van gemeente A wel mag en hetzelfde binnen de gemeente B niet is toegestaan. Daar ontkomen we niet aan.

Het zorgdragen hiervoor is de verantwoordelijkheid van de sportaanbieder! De controle en eventuele handhaving op de naleving hiervan is in handen van de gemeente.

 

Sportaanbieders vinden alle informatie en beschikbare protocollen hier (link: https://www.knhs.nl/nieuws/2020/coronavirus-en-paardensport/) op onze website.

 

Wij zijn er van overtuigd dat met deze verruimingen er meer mogelijkheden ontstaan voor paardensporters en hopen daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van sporters en paarden in deze bijzondere tijd.