Regiokampioenschappen outdoor 2020

Beste wedstrijdruiters,

De Corona-crisis gooit ook helaas voor de wedstrijdsporters onder ons behoorlijk wat roet in het eten. Alle vergunning plichtige evenementen zijn tot 1 september van overheidswege geschrapt.
Dat betekent dat we nagenoeg een volledig outdoor-seizoen zullen missen. Hoewel de meesten van jullie gewoon blijven doortrainen, kunnen jullie niet de competitie met elkaar aangaan. Dat is zuur, maar onze gezondheid staat voorop.
Ten aanzien van de Regiokampioenschappen die gepland stonden op 1 en 2 augustus te Reuver, gelden dezelfde maatregelen, waardoor deze ook afgelast zijn. De Regio en de organisatie van de kampioenschappen hebben besloten deze ook niet op een later tijdstip te organiseren. Al eerder heeft de KNHS besloten om de Hippiade 2020 af te gelasten. Gelukkig zijn de beperkingen voor onze jeugdruiters al deels versoepeld. Dat is op zich een goed teken. Het blijft vooralsnog onzeker of en in hoeverre de komende indoorwedstrijden vanaf oktober 2020 ook nog door de Corona-crisis geraakt zullen worden. We zullen er rekening mee moeten houden dat het waarschijnlijk niet meer wordt, zoals het voorheen was. Als de 1,5 meter-cultuur blijft bestaan, zullen we daar op moeten inspelen. Maar hoe? Daar zullen we ons samen met jullie op moeten gaan beraden. Al met al onzekere tijden voor zowel organiserende verenigingen, ruiters als ook voor ons als Regiobestuur.

Al met al hopen dat we toch in het indoorseizoen weer volop samen met jullie te mogen genieten van onze mooie sport!

Houd rekening met elkaar en blijf allen gezond!

Het Regiobestuur