Passie voor Paard & Pony Sevenum 20 juli jl.

Op zaterdag 20 juli jl. werd voor het zesde jaar op rij het evenement Passie voor Paard en Pony georganiseerd bij manage D’n Umswing in Kronenberg. De organisatie van dit evenement is in handen van de mensen van het Welsh-stamboek, het Fjorden-stamboek en de mensen van Ruitersport Sevenum.

Doel van dit evenement is tweeledig. Enerzijds wordt tijdens Passie alle ruimte geboden voor de breedtesport, iedereen kan op een laagdrempelige manier met zijn of haar paard/pony deelnemen aan het springen, het dressuur rijden of de puzzelrit. Daarnaast is er ook elk jaar ruimte voor nieuwe disciplines. Waar in het verleden de voltigesport en het westernrijden succesvol in Noord-Limburg werden geïntroduceerd, was er dit jaar de ruimte voor de freestyle-training en voor Enjoy the ride. Dat zijn nieuwe disciplines voor Passie naast de reeds bestaande disciplines als springen, dressuur, bixie, eventing, keuring en een puzzeltocht door de bossen.
 
Zes jaar geleden werd Passie voor de eerste keer georganiseerd omdat er bij de mensen van Ruitersport Sevenum de gedachte leefde dat het goed zou zijn om iets te organiseren voor ruiters en amazones die op een recreatieve manier met de paardensport bezig zijn en daar ook veel plezier aan beleven. Om er een aantrekkelijk evenement voor een breed publiek van te maken, is er van het begin af aan samen gewerkt met de mensen van het Welsh-stamboek, zij
organiseren ieder jaar en keuring waar van oudsher veel publiek op af komt. Daarnaast zijn ook de mensen van het Fjorden-stamboek vanaf het begin aangesloten. Later zijn ook de mensen van Menvereniging Peel en Maas bij de organisatie betrokken. Samen maken we er een zeer veelzijdig paardensport evenement van. Tijdens Passie wordt sinds twee jaar ook een selectiewedstrijd voor de KVTH verreden, waardoor er ook trekpaarden tijdens het evenement
te bewonderen zijn. Vanwege andere wedstrijden hebben de menners dit jaar niet ingeschreven. We gaan er van uit dat zij volgend jaar zeker weer van de partij zijn.

Dat Passie voorziet in een behoefte van een steeds maar groeiende doelgroep blijkt uit het aantal deelnemers dat sinds het eerste jaar enorm gegroeid is. Passie kenmerkt zich daarnaast ook door het feit dat er 4 organisaties met een totaal verschillende hippische achtergrond op een zeer prettige manier samenwerken, dat is ook iets unieks. Het evenement biedt zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers zeer veel afwisseling en dat maakt het evenement voor veel mensen tot een mooi hippisch dagje uit. 

Voor de editie van 2020 zijn al weer nieuwe ideeën geopperd, dat neemt echter niet weg dat wij het zeer zouden waarderen als we vanuit de KNHS suggesties mogen ontvangen hoe we het succes van Passie voor Paard en Pony verder kunnen uitbouwen. Wij staan daar zeer voor open.