Ride&Run Grandorse door RSV Haelen

Drie jaar geleden besloot RSV Haelen om een Ride&Run te organiseren vanuit Equestrian Centre de Peelbergen. RSV Haelen wil laten zien dat topsport prima samengaat met recreatieve paardensport. Juist met de Ride&Run is het mogelijk om verbindingen te leggen. Het is een evenement voor familie- of vrienden. In de samenwerking met ECdP kunnen we gebruik maken van een fijne parkeerplaats, horeca, stroom. De route over Grandorse en de bospaden zijn prima voor zowel de hardlopers als voor de paarden. Kortom: perfecte uitgangssituatie om een klein evenement te laten groeien.

RSV Haelen besteedt aandacht aan de aankleding van het terrein (Start/Finish) en huurt o.a. een aftelklok bij Dirkx Electronics. Er worden verkeersregelaars ingezet voor een veilige oversteek van de Peelstraat.

Het streven is door te groeien naar 30-40 teams.

De voorbereiding van de Ride&Run is arbeidsintensief. Het uitzoeken en uitzetten van de route is de grootste klus.

Dit jaar viel het animo een beetje tegen. We hadden geen rekening gehouden met het Hemelvaartsweekend. Een ‘vaste groep’ deelnemers uit Zuid Limburg was op ponykamp. In totaal hebben er 15 teams deelgenomen.

Voor de snelste teams (10 km, 5 km mannen en 5 km vrouwen) hebben we prijzen gekocht.

Alle deelnemende teams ontvingen na afloop een goodiebag (gesponsord door Equidrome, Hendrickx-Horn en Theunissen Grondwerken B.V.) In de goodiebag waren tevens KNHS-flyers toegevoegd.

KNHS Regio Limburg heeft RSV Haelen, vanuit het budget voor Recreatie, financieel ondersteund bij de organisatie van dit evenement. Alle deelnemers en de organisatie heeft plezier beleefd en RSV Haelen heeft veel positieve reacties ontvangen.

RSV Haelen is blij met de financiële ondersteuning van KNHS Regio Limburg. We hebben plezier beleefd en hebben veel positieve reacties ontvangen. Dat blijkt ook wel uit de fotoreportages is we op Facebook hebben geplaatst.

Mocht het zijn dat jullie foto’s willen gebruiken voor de website, dan is dit mogelijk.

Ter informatie
Links naar de routes:
http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1980024
http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1980038

Link naar Facebookpagina met foto’s:
https://www.facebook.com/rsvhaelen/