Besluit selectiewedstrijd Z, ZZ en ZZL a.s. weekend Kring Noord (influenza)

Zoals iedereen ondertussen vernomen heeft verspreidt zich een bewezen influenza infectie bij paarden. Aanstaand weekend staat er nog één selectiewedstrijd gepland voor dressuur klasse Z, ZZ en ZZL voor Kring Noord. Het bestuur van Kring Noord heeft, na overleg met het regiobestuur, besloten om de wedstrijd door te laten gaan. Er is vanuit de KNHS géén officieel advies (tot nu toe) hoe om te gaan met deze infectie gedurende wedstrijden, tevens is er geen vervoersverbod en/of startverbod opgelegd. De verantwoordelijkheid om wel of niet te willen starten tijdens de selectiewedstrijd ligt bij de deelnemers zelf.

Overige wedstrijden in de omgeving worden ook niet afgelast door organiserende verenigingen.

Zie onderstaand artikel over het correct enten van paarden:

Voor meer informatie over deze beslissing kan contact opgenomen worden met het bestuur van Kring Noord, de gegevens van deze bestuursleden zijn te vinden via deze pagina.