Uitnodiging fokkersavond KWPN Nederland (openbaar voor alle paardenliefhebbers)

Maandagavond 26 februari a.s. belooft een zeer interessante avond te worden in manege De Vosberg te Helden. Het eerste deel van de fokkersavond zal bestaan uit een dressuurgerichte clinic in de manege met medewerking van Emmelie Scholtens, Jeroen Witte en Peter Wetzelaer.

De avond is openbaar voor alle paardenliefhebbers, de entree is gratis.

Onderstaande onderwerpen zullen deze avond passeren:
1. Het keuringsklaar maken van een jong paard.

2. Het op paardvriendelijke en effectieve manier onder het zadel trainen van een paard als voorbereiding voor jonge paarden proeven zoals PAVO cup.
Hiertoe zullen achtereenvolgens in de ring komen:
– 3 jarige aan de hand, toelichting keuringsklaar maken door Jeroen Witte.
– 4 jarige KWPN ggk hengst Joyride (v. Ampère x Jazz), gereden door Peter Wetzelaer en begeleid door Emmelie Scholtens.
– 5 jarige, gereden door eigen ruiter en begeleid door Emmelie Scholtens.
– 6 jarige Hero of Holland (v. Apache x Metal), gereden door Emmelie Scholtens en van commentaar voorzien door Jeroen Witte.

KWPN inspecteur Petro Trommelen zal een toelichting geven op de paarden wat betreft exterieur en de daaraan gekoppelde verwachtingen onder het zadel. Tijdens de clinic zal er ruimte zijn om vragen te stellen aan Emmelie, Jeroen of Petro, we streven naar zo veel mogelijk interactie met het publiek.

Vanaf 21.30u wordt de avond voortgezet in de foyer van de manege, met eerst gelegenheid tot het stellen van vragen aan Emmelie en Jeroen. Daarna zal de uitreiking plaatsvinden van de fokkerspremies en huldiging van de fokkers aangewezen hengsten van de Stallionshow.